Jaarverslag Oranjevereniging Empe 2016

Begin april is het programma voor 2016 bekend gemaakt met het uitgeven van het programma- boekje. Maar hiervoor stonden alle activiteiten zover als bekend al op de website en werden belangstellende via facebook op de hoogte gehouden.


Op zaterdagavond 23 april was de eerste feestavond van dit jaar, met een spectaculair optreden van The Dirty Daddies. D.j Sander had het grote publiek van ca, 950  feestgangers al aardig opgezweept  en met The Dirty Daddies ging het helemaal los. Zij zorgden voor een zeer geslaagde avond.

Voor het eerst in Empe hadden we op dinsdag 26 april een Koningsnacht. Deze avond werd bezocht door ca. 750 bezoekers. Er werd goed feest gevierd met D.j Christo en de band Super Sundays. Ook deze avond was sfeervol en had iedereen het naar zijn zin.

Woensdag 27 april, Koningsdag stond in het teken van de Playbackshow.

In de goed gevulde tent opende om 13:30 uur voorzitter Jaap Weijenberg het festijn en werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen. De presentie van de playbackshow was in handen van Johan Groot Roessink uitgedost in jungle kleren. Ook was het podium omgetoverd in een grote jungle en waren er een aantal optredens zoals het Jungle lied, Tante Rita, Mama woar is mien pils en de Lions leeps tonight helemaal in stijl. Totaal zorgde 37 kinderen voor 11 optredens die werden beoordeeld door Lian Westhoff, Henk van de Brink en Marcel Driessen. Zij hadden voor iedereen een leuk woordje en er werden complimenten en adviezen gegeven. De punten werden nog even geheim gehouden tot de uitslag en die was als volgt:

In groep 1, 2 3 en 4 was er een gedeelde eerste plaats. Stijn Eggink, Jan Bosgoed, Sepp Wagenaar, Mick Dieseraad, Ziva van de Brink, Karlijn van Asselt, Suus Lammers, Tess van de Brink en Djalyna Snelder wonnen met het Jungle lied van de mini disco, evenals Jet Klumpert en Franke Verwaijen met The lion sleeps tonight van The Tokens

In groep 5,6,7 en 8 waren Sven Eggink, Nikki Eggink en Tim Stegerman met Tante Rita van de minidisco de beste groep.

Aansluiten werd het feest voortgezet met BB,s Party Show. En konden de kinderen zich laten schminken, een mooi gezicht of een mooie glitter tattoo. Rond 20.30 uur werd het koningsfeest beëindigd en werden de laatste gasten de tent uitgeveegd. Er kon terug gekeken worden op een gezellige dag.

Na twee dagen rust was de tent weer open op zaterdagavond 30 april met optredens van de DJ.s Sander en Miss Faith. Sander bracht de stemming er goed in Miss Faith kon dit handhaven. Het ca. 780 aanwezige publiek, overwegend jongeren bouwden een gezellige feest en de sfeer was goed.

Oranje feest 12 en 13 augustus.

Midden in de zomervakantie stond dit feestweekend  gepland met activiteiten voor jong en oud. Waaronder een kermis met autoscooters, een schiettent en een gratis draai- en zweefmolen voor de kinderen. Ook dit jaar was de opkomst weer erg groot bij de diverse activiteiten. Op vrijdagmiddag kwamen 102 kinderen aan start voor de survival door de bossen en sloten van Empe. Het weer was prachtig, niet te warm en niet te koud. Warm kregen de kinderen het wel van het rennen en klimmen, maar de sloot en de waterbak bracht dan weer verkoeling. Droog blijven was er niet bij, maar na het overwinnen van 14 obstakels was er voor iedereen een welverdiend prijsje.

De snelsten waren:    Bij groep 1 en 2: Jet Klumpert, Fien van Bosheide en Franke Verwaijen

Bij groep 3 en 4: Tom en Janniek van de Brink.

Bij groep 5 en 6: Jorien van Asselt, Evi Albers en Jelle van Reen.

Bij groep 7 en 8: Jurre Hunnelink en Kelvin Derks. 

Bij ouder           : Wieger Hunnekink en Rens Witteveen

’s Avond was de eerste feestavond van dit weekend met een optreden van de coverband Spot. 5 jonge muzikanten vermaakten de ca. 500 aanwezigen met goede muziek en de sfeer was prima. 

Op Zaterdagmorgen13 augustus om 9:30 uur stond de koffie met krentenbrood klaar en druppelden de eerste schutters binnen. 145 schutters schreven zich in bij 16 jaar en ouder en 23 bij de jeugd. Om 10:30 uur loste Waander Zuetenhorst de schutterskoning van 2015 het eerste schot op de houten vogel en Jikke Verwaijen de jeugdschutterskoningin 2015 op de piepschuim vogel. Na een spannende serie schoten werd de piepschuim vogel het eerst eraf geschoten door Rosan Weijenberg en mag zij zich jeugdschutterskoningin 2016 noemen. Pieter Westhoff werd haar Koning. Nog geen minuut later werd het 330ste en fatale schot op de houten vogel gelost door Albert Huigen. Deze super trotse schutterskoning koos zijn vrouw Ellen tot Koningin. 

Overige prijzen houten vogel: de bal voor Rick Massink; het ei voor Wilko Bensink; de rechter vleugel voor Alexander Klein Hekkelder; de linker vleugel voor Gerrit Vredenberg; de kop voor Gerty Weijenberg; de staart voor Berend Zwierenberg. 
Overige prijzen piepschuim vogel: de Linker vleugel voor Janneke Hunnekink; de rechter vleugel voor Gijs Bleumink; de kop voor Tara Kok en de staart voor Rosan Weijenberg. 

Bij de huldiging werden de Koningscapes overgedragen door de oude koning en jeugdkoningin. Zij mochten echter wel een medaille met hun eigen naam op de cape achterlaten. De verdiende cadeaus en bloemen werden uitgereikt en Bentertainment zette een Lang zullen ze leven in wat met volle borst werd meegezongen. Hierna werd het feestje voortgezet rondom een heel gelukkig koningspaar..

Voor de sportievelingen was er buiten een sweeper opgebouwd. Met zijn zessen proberen de sweeper te ontwijken door omhoog te springen en dan kijken wie dit het langst vol houd. Dit leverde spectaculaire valpartijen op en voor de winnaars een uitputtingsslag. 

‘s Avond werd het Oranjefeest afgesloten met een geweldig optreden van Bandje Speciaal. Ze verrasten de ca. 900 bezoekers met alle stijlen muziek met een tikkeltje eigen inbreng. Er werd volop gedanst en de hele mensen massa was in beweging. Het was een hele mooie afsluiting van het Oranje feest.

Tot slot van dit feestjaar was er op 9 oktober een gezellige middag in de schuur bij fam. van de Kamp aan de Ganzekolk voor alle bestuursleden, ereleden en vrijwilligers met aanhang. Na de koffie en cake werd er gewandeld in groepen met het doel om nummers te zoeken, die men dan kon afstrepen op zijn of haar bingo kaart. Toen iedereen weer binnen was werd het rondje bingo afgespeeld en gingen 3 mensen met een grote prijs naar huis . Vervolgens stond er een heerlijk stamppotbuffet klaar wat iedereen zich heerlijk liet smaken.

2016 was een jaar waar de activiteiten goed werden bezocht. Vooral in de avonden was de opkomst hoger dan voorgaande jaren. Het Oranjefeest Empe leeft onder de jeugd. En als belangrijkste reden wordt genoemd dat het altijd gezellig is in Empe en geen gedoe.

Het aantal leden is op dit moment 1525, 26 minder dan vorig jaar.