Jaarverslag Oranjevereniging Empe 2012

Begin april is het programma voor 2012 bekend gemaakt met het uitgeven van het programma boekje. Maar voor de echte feestganger was het al eerder te lezen op de website van de Oranje vereniging.

Vrijdagavond 27 april werd het feestweekend gestart met optredens van 3 bandjes uit de Regio. New Jacket uit Zutphen, VoiD uit Dieren en Mid-field uit Apeldoorn volgden elkaar in een vlot tempo op. Ca. 500 feestgangers genoten van een gezellige avond.

Zaterdagavond 28 april was het voor ca. 1000 bezoekers weer gezellig vertoeven met Hooked on Red. Zij zetten als van ouds de tent weer op zijn kop.

Zondagmiddag 29 april werd er weer opgetreden door de harmonika groepen Noa warktied, de Sterrenbostrekkers en Duo Dijon. Zij hadden weer een zeer gevarieerd repertoire. Ook was het 6 persoons blaaskapel Vinocanca uit Lochem  weer aanwezig met hun mooie Tsjechische muziek. De publieke belangstelling was dit jaar helaas wat minder.

Maandagmorgen 30 april-Koninginnedag opende om de burgemeester Niels Joosten het Emperfestival in de feesttent in Empe.Na het zingen van het volkslied en het voorstellen van de presentator Jaap Weijenberg en de jury leden Bennie Wagenaar, Marga van de Kamp en Patricia Beumkes werd het publiek gevraagd op te staan, want een wereldberoemde sporter is met het Olympisch vuur onderweg naar Empe. Onder luid applaus van vele honderden bezoekers wordt de drager van het Olympische vuur, Stefan Groothuis, ontvangen in de tent. Eenmaal op het podium, waar de Skyline van Londen is te zien en enige sportelementen, ontsteekt Stefan Groothuis met de fakkel het Olympisch vuur in Empe. Nu konden de kinderen van start. Met 74 deelnemers die 28 optredens verzorgden was het een vol programma. Het publiek werd vermaakt met zeer afwisselende dans en muziek. Het jury commentaar was telkens lovend en het was dan ook niet eenvoudig voor de jury om de prijzen te verdelen, maar ze kwamen tot een uitslag: 

  • In groep 1, 2 en 3 zijn Tim Stegerman, Nikki Eggink, Sven Eggink en Alyssa Ruiter eerste geworden met het Vliegerlied van Café de Block.
  • In groep 4 en 5 zijn Yvette Boesveld, Janneke Lammers, Fleur van de Brink en Anniko Dröge met Wannabe van de Spicegirls eerste geworden.
  • En in groep 6, 7 en 8 gingen  Niam Evers , Pieter Westhoff, Bram Bleumink, Luuk ter Hove en Bas Pasman met de 1ste prijs naar huis. Zij deden Sexy and I know it van LMFAO.

Na het optreden van de kinderen betrad Party Harry het podium en hij wist echt een feestje te bouwen. Met zijn grappen en zang kreeg hij iedereen mee.

Vervolgens werd er nog opgetreden door  Aniek Vredenberg, zij zong live een speelde daarbij gitaar. Arnold Barmentloo, was vooruitlopend op zijn vrijgezellenfeest, door zijn vrienden  opgegeven en playbackte Frans Duyts.  Rinus en Ramona kwamen nog langs op de scooter en the Spice Girls lieten weer van zich horen. De middag werd afgesloten door  enkele  bestuursleden en partners met een cabaretact en het slotlied Ik heb nog maar 10 liter Grolsch.

’s Avonds werd Koninginnedag Empe is afgesloten m.m.v. de coverband Five Brothers. De vijf Broers uit Groenlo lieten ook deze avond de ca. 700 aanwezige gasten uit hun dak gaan.

Oranje feest 10 en 11 augustus.

Het Oranjefeest ging van start met de survivaltocht voor kinderen. 96 kinderen trotseerden het parcours met enkele nieuwe hindernissen, waaronder een waterbak van enkele meters waar door heen moest worden gekropen. Dus droog overkomen was dit jaar geen optie. Toch kwamen ze lachend de finish over om aan het eind van de middag hun welverdiende prijs uit te zoeken van de overvolle tafel met speelgoed e.d.

De winnaars waren: 

  • Bij groep 1 en 2: Huub Jansen
  • Bij groep 3 en 4: Norah en Ian de Jager
  • Bij groep 5 en 6: Gijs Bleumink en Jurre Hunnekink.
  • Bij groep 7 en 8: Bram Bleumink en Bas Pasman
  • Bij 12-16 jaar: Niels Reinders en Lennart Woesthoff.

Voor verder vermaak was er een gratis draai- en zweefmolen en voor de grotere de botsauto’s. Ook had Monica weer veel verassingen in haar grabbelton.De eerst dag van het Oranjefeest werd afgesloten met een optreden van de coverband Back 4 More. Zij wisten de ca. 550 aanwezigen goed te vermaken.

Op Zaterdagmorgen 11 augustus om 10 uur begon traditie getrouw het vogelschieten. Het eerste schot werd gelost door Teuni Albers, schutterskoning van 2011. Na 325 schoten wist  Ben Fransen uit Voorst de vogel naar beneden te halen. Samen met zijn vrouw Jeannette werd hij door de medeschutters gehuldigd. Overige prijzen: het ei voor Gert te Kampe; de bal voor Wilco Bensink; de kop voor Marcel Albers; Na verloting de linker vleugel voor Albert Huigen; de rechter vleugel voor Remco Kruitbosch en de staart voor Monique Klaasen.

Bij de jeugd deden 22 schutters mee en Ashwin Evers uit Tonden mag zich het komende jaar jeugdschutterskoning van Empe noemen.  Hij koos Soleil Nijman als Koningin. Overige prijzen: de kop voor Niels Reinders; de linker vleugel voor Nick Boskamp; de  rechter vleugel voor Carien Heijs en de staart voor bram Bleumink.

Ben Wagenaar  zorgden voor de muzikale omlijsting van het zaterdagprogramma. Hij bouwde binnen in de tent een gezellig feestje en nodigde diverse mensen uit om met hem mee te zingen of te drummen. Voor de sportievelingen was  buiten een tokkelbaan gespannen over het water en kon je meestrijden voor  punten door jezelf te laten vallen in een rubberen band. Een kleine band leverde meer punten op dan een grotere band, maar ook meer risico om hem te missen of met band en al op de kop te gaan.

De winnaars waren: Bij de jeugd Gijs Bleumink; bij de dames Ceder Raben en bij de heren Peter van de Kamp.

De band Trigger sloot met een grandioos optreden het programma 2012 af. Een kleine 1000 bezoekers genoten op deze sfeervolle avond.

Tot slot van dit feestjaar was er op 7 oktober een gezellige middag in de schuur bij Fam. Slijkhuis op de Klei voor alle bestuursleden, ereleden  en vrijwilligers met aanhang. Na de koffie en soesjes gingen we vogelschieten, één vogel voor de dames en één vogel voor de heren. Na enkele ronden schieten haalde Gerty Franken de mannen vogel naar beneden en een poosje later volgde Gusta Massink met het neerhalen van de dames vogel en zo was het schutterspaar gevormd. Na de huldiging van het paar stond er een heerlijk hapjes buffet klaar.

Ook 2012 was weer een mooi jaar voor de Oranje vereniging Empe. Alle festiviteiten werden redelijk tot goed bezocht maar het belangrijkste is dat er veel sfeer was.

Het aantal leden is precies gelijk gebleven t.o.v. vorig jaar nl. 1509.

e-max.it, posizionamento sui motori