Jaarverslag Oranjevereniging Empe 2008

Op 20 januari was er een gezellige avond voor alle bestuursleden  en vrijwilligers met hun partners in het Oortveld. Voor deze gelegenheid was het Oortveld omgetoverd in een jungle zodat we alvast in de stemming konden komen voor april. Het achterste gedeelte van de zaal was ingericht als een casino waar iedereen een gokje kon wagen. Nadat iedereen blut was gespeeld op Jantine na  ging de muziek wat harder en kon er gedanst worden.  Dit alles ging gepaard onder het genot van een hapje en drankje. 


Begin april is het programma voor 2008 bekend gemaakt met het uitgeven van het programma boekje.

Vrijdagavond  25 april begon het feestweekend met een gezellige familie-avond. Deze avond was voor jong en oud. Met een spetterend optreden van de Retteketet showband werd dit een hele geslaagde avond waar veel leden en jeugdleden van genoten.

Op zaterdagavond 26 april kwamen er veel feestgangers uit de wijde regio naar Empe om te genieten van de Trainband. Ook zij wisten de stemming er goed in te krijgen.

Zondag 27 april, het was nog vroeg in de morgen toen de eerste van de ca. 100 harmonicaspelers zich melden bij de inschrijftafel. De tent was al sfeervol in gericht met een jungle op het podium en schaaltjes pelpinda’s  op de tafels. Omdat het de tiende harmonicadag was in Empe ontvingen alle harmonica spelers een verzamelhoesje voor cd,s als aandenken. Verder was er een gastoptreden van het Oosterhuuzens dialectkoor wat goed in de smaak viel. De hele dag was het gezellig in en om de tent, want door het mooie weer werd er ook buiten volop harmonica gespeeld. De Oranjevereniging kan weer terug zien op een zeer geslaagde harmonicadag met heel veel publiek. Wim  en Martin Krijgsman en Wim Ruegebrink werden aan het eind als dank voor de organisatie in de bloementjes gezet.

Na twee dagen rust was het Koninginnedag. Om 11.00 uur werd het Emperfestival traditioneel geopend met het zingen van het Wilhelmus. De Burgemeester van Brummen de heer N. Joosten deed het openingswoord  en wenste alle kinderen veel succes. Dit jaar werd de playback show gehouden in de jungle en werd door niemand anders gepresenteerd dan door Tarzan zelf, gespeeld door Jaap Weijenberg. Ook de jury , een aap en twee oermensen gespeeld door Ellen Franken, Arjan Winterman en Chantal Schrijver kwamen uit de jungle.

44 kinderen zorgden voor 18 optredens. Solo,s , duo,s , trio’s en zelfs een 10-mans- formatie zorgden voor een geweldige show, waar de jury een grote kluif aan had.

  • Bij groep 1,2 en 3 ging Sanne de Bruin als Mega Mindy met het liedje Ik ben mega Mindy  met de eerste prijs naar huis.
  • Bij groep 4 en 5 werd de eerste prijs gewonnen door Alies Huisman, Leverne Nijman, Ellen Schouten, Odeke te Kamp en Suzanne Wopereis  met het liedje Het is een zwaar bestaan uit de musical Annie.
  • En bij groep 6,7 en 8 wonnen Aniek Peters, Davita Wopereis, Ileen Huisman en Melissa de Winkel  met een act uit de musical Tarzan.
  • De publieksprijs werd gewonnen door de 10-mansformatie bestaande uit Thijs en Rens Beuwer, Eline en Rick Bolink, Kim en Nick van Ravenzwaay, Lars en Zoe te Winkel en Leon en Rosan Weijenberg met het nummer Roeki, Roeki, Roeki van de smurfen.

Verder waren er optredens van o.a. Gerard Joling, K3, Nick en Simon, Jan Smit, Anouk, Jumbo, Guus Meeuwis en de Blues Brothers.

Na de Jeugd was het de beurt van de volwassenen. Ook zij vertolkten vele artiesten uit binnen- en buitenland. Het begon met een leuke medley van 3 meiden. In de overgangen tussen de verschillende nummers verscheen steeds Nico van Eigen huis en tuin op het toneel met een kruiwagen en andere tuingereedschappen. Dit alles was heel professioneel in elkaar gezet. 

Vervolgens trad Mooi wark op met In mijn blote kont en kwamen de zware jongens jodelend langs. Ook de cowboy-meisjes ontbraken niet en uit buitenland kwam Mika met zijn fat Girls. De Dolly dots deden ook Empe aan op hun tour en als hoogtepunt van de middag traden de leden van de Zundapp Club “De Vette Bougie” op. Zij vertolkten een act uit de Musical The Lion King. Met ca. 20 personen groot en klein, fraai uitgedost en geschminkt, met bijna levensechte zang en muziek kregen zij de volle tent muis stil. Een kwartier lang werd er geen drankje meer verkocht aan de bar want dit moest je gezien hebben. Hoe dan ook, Koninginnedag Empe was een wervelende show met heel veel publiek.

‘s Avonds werd Koninginnedag afgesloten met een oranjebal. Ca. 1400 feestvierders genoten van de  band Hooked on Red die er een geweldig spektakel van maakten. Voor het bestuur en barpersoneel was het wel even zweten toen bleek dat om 11.00 uur de biertank leeg was. Uit de wijde omgeving werden vaten bier aangesleept, zodat we tot aan het eind van de avond onze gasten van bier konden voorzien. Al met al was het een heel geslaagd feest 

Oranje feest 8 en 9 augustus.

Na de regenbui afgewacht te hebben werd het oranjefeest op vrijdagmiddag geopend met het zingen van het volkslied. De kinderen stonden al te trappelen van ongeduld om weer de jungle van Empe in te trekken. Er hadden zich 84 kinderen aangemeld die in groepjes van 2 tot 4 personen strijdlustig van start gingen. De oudsten gingen het eerst van start en als laatste de jongsten van 4 jaar. Moeilijk was het parcours niet , maar door de  vele afwisselende hindernissen werd er wel veel van de kinderen gevraagd. Gelukkig stond er bij elke hindernis een vrijwilliger die af en toe een helpende hand toe kon steken.

Moe gestreden kwamen alle kinderen over de finish waarna  ze gelijk naar de bar mochten voor een glaasje drinken en later kregen ze nog allemaal een ijsje. Voor verder vermaak was er een draai- en zweefmolen en voor de kinderen met meer lef de botsauto,s. En natuurlijk was ook Monika weer aanwezig met haar grabbelton. De middag werd afgesloten met de prijsuitreiking. De aller snelsten mochten het eerst wat uitzoeken van de tafel vol met speelgoed, maar uiteindelijk ging iedereen met een prijsje naar huis.

De snelsten waren:

  • Gijs Bleumink en Damian Haagen  bij groep 1 en 2.
  • Lotte Lammers en Mannes Borren bij groep 3 en 4.
  • Julian Haagen en Koen Noordhuizen bij groep 5 en 6.
  • Monica Tarallo en Eline albers bij groep 7,8 en ouder.

De eerste dag van het Oranjefeest werd afgesloten door de Perfect showband. De naam van de band zegt genoeg over de sfeer in de tent. 

Zaterdagmorgen om 10.00 uur was het de beurt aan de trouwe schutters. Na de koffie en krentenbrood was het de schutterskoning van 2007 Erik Nieuwenhuis , die het eerste schot loste op de vogel. Inmiddels hadden zich 159 schutters ingeschreven. Om circa half één was het Empenaar Bertus Gierman die na 464 schoten de nieuwe schutterskoning werd. Beide handen stak hij in de lucht toen hij besefte dat hij al zijn medeschutters sportief had verslagen. Hij verkoos zijn vrouw Jannie tot koningin. Bij de jeugd versloeg Esra Weijenberg de 13 medeschutters met het 237e schot. Zij koos haar broer Jordi tot koning. 

Na de huldiging m.m.v. ”Groot Plezier” nam de schutterskoning plaats achter de koningstap en bood iedere medeschutter een biertje aan. 

De rest van de prijzen werden als volgt verdeeld : Bij volwassenen het ei voor Willem jan Weijenberg, de kop voor Jan Teunissen , de linker vleugel voor John Stegerman, de rechter vleugel voor Gerrit Hissink en de staart voor Ko Bensink. Bij de jeugd was kop voor Mohammed Mohamud, de linker vleugel voor Mart Albers, de rechter vleugel voor Marlies Huigen en de staart voor Rianne van Deelen

Na het schietfestijn begon het zandfestijn. Maarliefst 24 teams van 2 personen hadden zich opgegeven voor het beachvolleybal. Dat er enig niveau verschil was tussen de teams maakte niemand wat uit. Elk team speelde 2 wedstrijden van 10 minuten. De inzet was groot en natuurlijk werd er veel zand gehapt.

‘s Avonds werd het Oranjefeest afgesloten met een geweldige show van “Papa di Grazzi”. Met 1000  bezoekers was het een sfeervolle avond.

Dat de feesten in Empe aanspreken blijkt wel uit ons leden aantal. Op dit moment heeft de Oranjevereniging Empe 1518 leden.

Tot slot van dit feestjaar was er op 28 september een gezellige middag op het feestterrein in Empe voor alle bestuursleden en vrijwilligers met aanhang. Als dank voor hun inzet in 2008 werden ze beloond met een rondje boerengolf en daarna een heerlijk buffet.

e-max.it, posizionamento sui motori